Oferte Cuba – Despre Cuba
Cuba este un loc pierdut in timp, un ultim teritoriu netransformat in “tara vestica”. Fara reclame, fara semne de plastic, Cuba reprezinta o adevarata eliberare de acea constrangere vizuala a esteticii societatii urbane, molipsita de cotidianul agitat si limitat. O atemporalitate mangaiata de oameni calzi, mereu zambitori si deschisi, o experienta unica ce nu trebuie ratata!
Izolarea de lumea exterioara a permis crearea unei culturi unice, dezvoltata cu o inocenta pe care restul lumii a pierdut-o. Vizitatorii sunt impresionati de senzatia de calatorie inapoi in timp pe care o ofera Cuba. Havana pastreaza si in prezent aerul seducator al anilor 1950, atunci cand era „un loc insorit pentru oameni dubiosi”, dupa expresia scriitorului Somerset Maugham. Vechea eleganta a Cubei inca dainuie pretutindeni, din centrul capitalei pana in cel mai indepartat colt al insulei. Frumusetea exotica a Cubei se datoreaza peisajelor si atmosferei linistite – de la campurile nesfarsite de trestie de zahar pana la plajele cu nisip fin toate par desprinse dintr-o carte postala.
Ceea ce ii incanta cel mai mult pe vizitatori este potentialul pentru aventura. In mod natural cubanezii sunt plini de veselie si spontaneitate, iubind dansul, muzica si voia buna. Acest caracter se datoreaza in mare parte celor aproape 60 de ani de socialism concentrat pe crearea „omului nou”.
Cuba este o tara a carei ascensiune lenta catre normalitate fascineaza majoritatea vizitatorilor. Desi intr-o calatorie in acesta destinatie fascinanta vei intalni multe contradictii si contraste puternice, climatul calduros, plajele impecabile, locatiile incarcate de istorie si starea generala de buna dispozitie te vor fascina din prima clipa.
Descopera farmecul unic al Havanei plimbandu-te pe stradutele pietruite.
Exploreaza strazile Havanei cu o masina americana clasica.
Plimba-te la apus pe faleza El Malecon.
Relaxeaza-te pe plajele cu nisip alb si ape cristaline din Varadero.
Viziteaza fabricile unde se produc cele mai renumite trabucuri din lume.
Calca pe urmele lui Hemingway si afla mai multe despre timpul pe care l-a petrecut in Cuba.
Savureaza un Mojito autentic.
Clima Cubei este temperata si subtropicala, cu brize racoroase ce protejeaza natura de caldura si umiditate. Diferentele de temperatura intre zi si noapte nu sunt foarte mari, iar temperatura medie a apei este de 25° C. Sezonul ploios tine din mai pana in octombrie, fiind si sezonul uraganelor. Totusi majoritatea acestor fenomene naturale se petrec mai ales intre lunile august si octombrie. Temperaturile medii pe timp de vara sunt situate in jurul valorii de 27° C, cu o umiditate in aer de 80%. In timpul iernii aceste temperaturi se situeaza in jurul valorii de 20° C.
Havana
Varadero
- Statiunea s-a dezvoltat in anii 1940, dupa ce mai multe persoane celebre, inclusiv Al Capone, si-au construit case de vacanta in zona.
- In prezent Varadero este cea mai mare statiune din Caraibe.
- Cu peste 11 milioane de locuitori, Cuba este cel mai populat stat din Caraibe.
- Cristofor Columb a descoperit Cuba in 1492. Prima asezare spaniola a fost fondata in 1515, iar insula a ramas colonie spaniola pana in 1898.
- Republica Cuba este una dintre ultimele tari ce urmeaza ideologia marxist-leninista.
-
Cuba are cel mai mare numar de doctori pe cap de locuitor din lume.
Siguranta
Cuba are cea mai scazuta rata a criminalitatii din emisfera vestica. Intoleranta fata de orice incalcare a legii a creat o natiune pasnica, iar localnicii sunt foarte prietenosi in special cu strainii. Bineinteles si aici exista infractiuni marunte, precum furturi din buzunare sau vanzarea de diferite servicii la suprapret. Pastrati bunurile de valoare in conditii de siguranta si evitati etalarea obiectelor de valoare. In acest fel nu veti avea nici un fel de probleme si va veti putea bucura de aceasta tara plina de culoare.
Va recomandam sa consultati periodic siteul www.mae.ro .
Sanatate
Asigurarea de sanatate este obligatorie pentru toti turistii care calatoresc in Cuba.
Cuba se afla in zona in care virusul Zika este prezent. Informati-va corespunzator urmarind cele mai noi informatii cu privire la raspandirea virusului Zika in Cuba. De asemenea este recomandat sa consultati un medic inainte de calatorie. Guvernul cubanez ia in mod activ masuri impotriva tantarilor care pot raspandi boli.
Soarele este puternic in Cuba, in special in timpul verii. Combinatia de expunere indelungata, umiditate ridicata si lipsa hidratarii pot duce la epuizare si insolatie. Asigurati-va ca sunteti hidratati, insa evitati sa beti apa de la robinet.
Sporturi Nautice
De-a lungul plajelor din Varadero exista 32 de locatii pentru scufundari pentru toate nivelurile de experienta, inclusiv scoli si cursuri pentru incepatori. O alta activitate populara este snorkelingul, turistii fiind atrasi de apele calde si limpezi si de recifele spectaculoase ce gazduiesc o fauna marina abundenta.
Pescuit
Nordul Peninsulei Hicacos este o un teritoriu ideal pentru prins sailfish, marlin, ton, baracuda, peste spada si alte specii de pesti rapitori. Ai ocazia sa urmezi pasiunea celebrului scriitor Ernst Hemingway, care a fost un pescar impatimit si a fost inspirat de numeroasele sale excursii de pescuit in Cuba pentru a scrie romanul „Batranul si marea”.
Night Life
Diversitatea cluburilor si barurilor din Varadero permite turistilor sa gasesca atmosfera potrivita pentru gusturile fiecaruia. Poti dansa toata nopatea pe ritmurile muzicii cubaneze intr-un club elegant sau te poti amesteca printre localnici, pentru a experimenta stilul de viata traditional, intr-un bar linistit.
Havana
Vechiul oras (Habana Vieja sau Havana Coloniala) face parte din patrimoniul mondial UNESCO si a devenit o adevarata Mecca turistica. Ocupatia spaniola a lasat in urma ei o arhitectura citadina deosebita: cladiri impozante, piete largi, toate readuse astazi la frumusetea de odinioara.
Plaja Varadero
Aceasta intindere neintrerupta de nisip alb este considerata motivul principal pentru a vizita statiunea Varadero, fiind adesea inclusa in topul celor mai frumoase plaje din lume. Apele turcoaz, calme, sunt perfecte pentru inot si practicarea sporturilor nautice. Cei 21 km de nisip fin sunt ideali pentru plimbari lungi sau relaxare la soare.
Cueva de Saturno
Cenota Saturno se afla la aproximativ 20 km de Varadero si este o destinatie foarte populara pentru multe excursii. Bazinul natural este umplut cu apa cristalina proaspata, ideala pentru o sesiune racoritoare de inot sau snorkeling. De asemenea exista doua galerii subterane cu o adancime de 20 m, ce pot fi explorate folosind echipament de scufundare.
Reserva Ecologica Varahicacos
Rezervatia a fost infiintata in anul 1974 si este situata in capatul de nord-est al peninsulei Hicacos. Vizitatorii se pot plimba pe traseele special amenajate, descoperind specii diverse de pasari, insecte si reptile. De asemenea aici poate fi vazut un cactus vechi de peste 500 de ani, El Patriarca si Cueva de Musulmanes, o pestera in care s-au descoperit ramasite umane vechi de 2 500 de ani.
Parcul Cayo Piedra
Pe coasta de nord-est a statiunii Varadero exista o zona de scufundari foarte populara numita Parcul Subacvatic Cayo Piedra. In anii ’90 in aceasta locatie au fost scufundate echipamente militare, iahturi, barci si un avion, cu scopul de a forma un recif artificial. Printre epavele acoperite de vegetatie, vizitatorii pot vedea pesti exotici, broaste testoase, rechini si crustacee.
Matanzas
Matanzas, capitala regiunii cu acelasi nume este situat la aproximativ 35 km de Varadero. Orasul a fost numit „Atena Cubei” datorita vietii culturale dezvoltate si faptului ca multi poeti si scriitori au locuit aici in secolul XIX. Majoritatea punctelor de interes sunt localizate in jurul Plaza de la Vigía, locul in care orasul a fost fondat cu aproape 400 de ani in urma.
Cuevas de Bellamar
Pesterile Bellamar sunt situate in orasul Matanzas, la aproximativ 65 km vest de statiunea Varadero si sunt considerate a fi una dintre cele mai vechi atractii turistice din Cuba, fiind deschise publicului in anii 1860. Galeriile impresionante sunt pline de stalactite si stalagmite, cristale, izvoare subterane, domuri cristalizate si alte formatiuni calcaroase unice. De asemenea, in pesteri s-au descoperit picturi indigene si fosile de vechi de mii de ani.
Fabricile de trabucuri
Aceasta traditie este foarte veche in Cuba, iar 3 dintre cele mai importante fabrici din Havana ofera turistilor posibilitatea sa vada cu ochii lor cum se ruleaza manual trabucurile. In Partagas, cea mai veche fabrica de trabucuri, construita in 1827, este angajat un cititor pentru a stimula productivitatea muncitorilor. Alte fabrici renumite sunt La Corona si Romeo y Julieta. In preajma fabricilor exista magazine de unde pot fi cumparate trabucurile.
Muzeul National de Arte Frumoase
Acest muzeu modern se imparte in doua cladiri ce gazduiesc colectii de arta internationala (de la artefacte antice grecesti si obiecte istorice din America Latina pana la tablouri semnate de pictori francezi, italieni si danezi) si arta cubaneza (din secolul al XVI-lea pana in secolul XX).
Orasul Vechi
Partea istorica a capitalei cubaneze, a fost construita in 1519 si a fost un port naval important al Spaniei in perioada coloniala. Datorita pozitie sale strategice a fost tinta piratilor mult timp; ruinele vechilor ziduri de aparare mai exista si astazi. Vechiul oras gazduieste astazi muzee, hoteluri, restaurante si magazine raspandite pe stradutele pietruite. In jurul splendidelor piete se afla numeroase case coloniale restaurate, biserici, spatii pentru socializare.
Piata Armelor
Cea mai veche piata din Havana, Piata Armelor a fost proiectata initial pentru desfasurarea paradelor. Timp de aproape 400 de ani a fost inimia vietii citadine, gazduind sediul guvernului pe toata perioada stapanirii spaniole. Piata este incadrata de cladiri impresionante, iar in centrul ei se afla un parculet si statuia liderului revolutionar Carlos Manuel de Cespedes.
Plaza de la Catedral
Cu o atmosfera intima, Plaza de la Catedral este cea mai noua dintre pietele principale ale vechii Havane. Este construita pe un teren mlastinos, ce a fost desecat si amenajat la sfarsitul secolului XVII. De-a lungul timpului s-au construit conace aristocratice si Catedrala San Cristobal, ce domina in prezent piata.
Santiago de Cuba
Santiago de Cuba este al doilea oras ca marime din Cuba si este recunoscut pentru atmosfera enigmatica, cu totul unica pe insula. Orasul se poate lauda cu o arhitectura singulara, iar cultura locala este foarte dezvoltata, cu forme proprii de muzica si dans. Printre cele mai importante atractii turistice se afla diverse muzee, monumente impunatoare si cimitirul unde se afla mormantul lui Fidel Castro. Santiago de Cuba este locul in care acesta declansat revolutia din iulie 1953, cu un atac esuat asupra cazarmii Moncada.