Martinica

Martinica

Oferte Martinica – Despre Martinica

Descoperita de Cristofor Columb in anul 1493, Martinica este acum unul din teritoriile franceze ale Indiilor de Vest. Fiind o parte din Franta, vizitatorii se pot bucura de aerul cosmopolit. Insula este o aventura ce asteapta sa fie descoperita, deoarece ofera pe langa plaje impecabile, cele mai variate activitati. De la vizitele in cele 11 distilerii de rom pana la padurile tropicale din nord, Martinica ofera diversitate atunci cand vine vorba despre petrecerea timpului liber. Printre cele mai populare activitati se numara drumetiile, plimbarile off-road si sporturile nautice. Gastronomia din insula Martinica imbina elemente din bucataria traditionala franceza si influente creole. Cele mai importante atuu-uri sunt ospitalitatea, muzica vibranta si stilul de viata relaxat, care iti da impresia ca toata insula este in vacanta.

Fort de France, capitala insulei este unul dintre orasele majore din Caraibe. Principala atractie turistica a orasului este piata de unde vizitatorii pot cumpara cele mai frumoase suverniruri. Pentru cei care isi doresc sa se bucure de o atmosfera mai putin aglomerata, regiunile din nord si din sud sunt idele. Zona muntoasa, acoperita de padure tropicala, din nord este spectaculoasa, in timp ce zona de sud este perfecta pentru a te bucura de soare, apa si nisip.

Plaje din Martinica

Les Salines

Les Salines este considerata una dintre cele mai frumoase plaje din Martinica datorita nisipului fin si apelor linistite. Cateodata valurile cresc, nefiind insa periculoase ci ideale pentru surfing. In departare se poate vedea insula vecina, St Lucia. Pe plaja exista restaurante, snack-baruri, vanzatori de fructe proaspete si inghetata precum si magazine de suveniruri si alte obiecte traditionale.

Grande Terre des Salines

Dupa plaja Les Salines vei gasi o alta plaja, mult mai linistita. Grande Terre des Salines este o plaja aproape neatinsa, incadrata de vegetatie luxurianta. In  zona Pointe des Salines curentii sunt puternici, fiind locul in care Marea Caraibilor se intalneste cu Oceanul Atlantic.

Anse Meuniere O Moustique

O plaja lunga inconjurata de ape tropicale limpezi, ideale pentru inot si relaxare. Accesul se face pe un drum neasfaltat sau de pe plaja Les Salines, mergand de-a lungul coastei. Pe plaja nu exista baruri sau restaurante deci nu uita sa iei apa si mancare daca vrei sa vizitezi aceasta locatie.

Pointe du Marin

Pointe du Marin este o plaja lunga cu ape linistite, ideala pentru familii cu copii. Este una dintre plajele cu activitati si atractii multiple, inclusiv restaruante si magazine.

Anse Figuier

Aceasta plaja a fost in trecut locul din care se incarcau butoaiele de rom produs pe plantatie, inainte sa fie transformata intr-un muzeu. In prezent Anse Figuier este o plaja tropicala tipica insulelor Caraibe, cu palmieri, ape turcoaz si restaurante umbrite. Fiind o plaja populara nu se recomanda sa o vizitezi duminica, fiind cea mai aglomerata zi din saptamana.

Gros Raisin

Coasta dintre Trois Riviere si Sainte-Luce este presarata cu o serie de golfuri cu nisip fin. Este recomandat sa lasi masina in parcarea Gros Raisin sau Corps de Garde si apoi sa explorezi zona pana vei gasi coltul tau preferat de paradis. In zona exista mai multe restaurante ce servesc preparate din bucataria creola si internationala.

Anse Mabouyas

Anse Mabouyas este o locatie ascunsa, locul ideal pentru inot si snorkeling sau pentru a te relaxa la umbra intr-un hamac, bucurandu-te de aceasta mica bucatica de paradis.

Le Diamant

Fiind o plaja lunga, cu nisip gri si incadrata de palmieri este o locatie destul de populara. Este o locatie perfecta pentru a admira Rocher du Diamont la apus. De asemenea ai la dispozitie mai multe baruri si restaurante.

Grande Anse

Grande Anse este o plaja cu nisip gri scaldat de ape calme, locul potrivit pentru snorkeling si inot. Datorita apelor linistite ale golfului este un loc popular de ancorare pentru ambarcatiuni. Vei gasi mai multe restaurante si snack-baruri, precum si magazine de suveniruri.

Anse Noir e Anse Dufour

Anse Noir este singura plaja cu nisip negru din sudul insulei, fiind o locatie populara datorita faunei marine abundente. Anse Dufour, situata la doar cateva sute de metri are in schimb un nisip alb stralucitor. Exista un mic restaurant amplasat la marginea Anse Noir, iar in directia Anse Dufour exista un restaurant ce ofera vederi spectaculoase de-a lungul coastei.

Anse Mitan e Anse A L'Ane

Doua golfuri mici, marginite de palmieri si inconjurate de munti, cu plaje cu nisip alb si apa linistita. Locatia este in apropierea centrului turistic, in zona existand hoteluri cu vederi impresionante la mare.

Insula Martinica este situata in centrul grupului estic al insulelor Caraibe, ceea ce inseamna ca temperatura este placuta pe parcursul intregului an. Chiar si in lunile cele mai calduroase ale anului, aceasta nu depaseste 30° C. Similar, in timpul lunilor de iarna, temperatura scade rareori sub 23° C.

Perioada ideala pentru a vizita Martinica este luna aprilie, cu o temperatura medie de aproximativ 25° C si sanse mici de furtuni tropicale. Lunile de vara sunt ceva mai calduroase, ideale pentru vizitatorii carora le place sa se bucure de plaja si activitati in aer liber. Singurul dezavantaj este ca incepand din iunie pana in noiembrie sansele de ploaie sunt mai mari.

martinica

  • Insula Martinica a fost descoperita de Cristofor Columb in timpul celei de-a patra expeditii, in anul 1502. Insula era locuita de populatie indigena care a numea Martinica „insula florilor”.
  • Colonizata de Franta in anul 1635, insula a ramas in posesia franceza, cu exceptia a trei perioade scurte de ocupatie straina.
  • Fiind unul dintre cele 26 departamente de peste mari ale Frantei, Martinica face parte din Uniunea Europeana.
  • Cel mai inalt varf al insulei Martinica este Mount Pelée (1397 m), un vulcan ce a erupt in 1902.

Surfing

Surfingul in Martinica iti va da ocazia sa te bucuri acest sport intr-unul dintre cele mai pitoresti peisaje naturale imaginabile. Imaginile sunt si mai impresionante la apus si rasarit, fie ca esti in mijlocul actiunii, fie ca privesti alti surferi in timp ce te relaxezi. Locatiile de surf din Martinica sunt predominant situate de-a lungul coastei Atlanticului. Cea mai renumita si frecventata locatie este Anse Bonneville din Peninsula Caravelle. Alte locatii populare sunt le Chaudron, Anse Charpentier, Anse Tomate, Anse Couleuvre, Banzaï si Sacrifice.

Scufundari

Unul dintre cele mai bine pastrate secrete printre iubitorii de scufundari din Caraibe, Martinica dispune de o fauna marina abundenta, epave istorice si recifuri colorate. Cea mai faimoasa locatie pentru scufundari este Diamond Rock, o insula situata in apropierea tarmului, cu o caverna submarina impresionanta.

Turism culinar

Renumita pentru gastronomia sa, insula Martinica gazduieste peste 350 de restaurante ce ofera cele mai bune preparate frantuzesti si creole. Fructele de mare sunt foarte populare, fie ca sunt gatite in stil creol, cu condimente sau in stil clasic francez, cu ierburi.

Ecoturism

Insula Martinica are un intreg univers de minuni naturale, devenind una dintre destinatiile ecologice de top din Caraibe. Doua treimi ale insulei sunt rezervatie naturala protejata, oferind vizitatorilor o gama larga de activitati in natura, inclusiv excursii, drumetii, kayaking, calarie, aventuri off-road si multe altele.

Industria Romului

Capitala Mondiala a Romului, insula Martinica gazduieste 12 branduri, fiecare fiind produs folosind o metoda unica comparabila cu cea pentru producerea coniacurilor fine. Romul produs aici este singurul ce poarta distinctia Appellation d’Origine Contrôlée (AOC), in trecut rezervata doar pentru cele mai bune vinuri. Fiecare distilerie de pe insula ofera degustari gratuite.

Mont Pelee

Cu o inaltime de 1397 m, Muntele Pelée este cel mai inalt varf din Martinica. Sub exteriorul calm se afla un vulcan activ, martori fiind izvoarele termale situate in partea vestica. Ultima eruptie a avut loc in anul 1929, in prezent zona fiind monitorizata de catre Observatorul Morne des Cadets ce adaposteste unul dintre cele mai mari seisomografe din lume. Exista mai multe trasee pitoresti ce permit explorarea varfurilor vulcanice. In partea de nord peisajele variaza de la plantatii de bananieri pana la paduri tropicale luxuriante.

Saint Pierre

A fost numit „orasul istoriei si artei” patrimoniului francez in 1990. Aceasta distinctie este datorata determinarii si talentului cu care locuitorii au reconstruit si infrumusetat orasul timp de un secol, dupa eruptia vulcanica din 1902. In prezent fosta capitala a insulei Martinica poate descoperita explorand stradutele pietruite, vizitand ruinele restaurate ale cladirilor vechi, Muzeul de Vulcanologie, precum si minunata distilerie Chateau Depaz.

Fort de France

Golful Flamanzilor isi deriva numele de la evreii olandezi expulzati din Brazilia in secolul XVII, ce s-au refugiat in Martinica. Datorita frumusetii sale unice a fost inclus in topul exclusivist al celor mai frumoase golfuri din lume, alaturi de San Francisco Bay din California, Golful Mont Saint Michel din Normandia si Ha-Long Bay din Vietnam.

Coeur Bouliki

Cu peste 1500 ha de padure tropicala umeda aceasta zona este considerata „plamanul insulei”. Regiunea este traversata de numeroase cai navigabile, precum Lézarde sau impresionanta Rivière-Blanche ce izvoraste din muntii Carbet si a carui traseu intortocheat duce catre centrul Cœur-Bouliki, cea mai mare zona impadurita din Martinica. Padurile din jurul Cœur Bouliki constituie cu adevarat un ecosistem remarcabil. In lunile de vara te poti bucura de umbra copacilor inalti si poti inota in apa racoritoare a bazinelor naturale.

La Pointe du Bout

Situat in municipalitatea Trois Ilets, Pointe du Bout este cu siguranta una dintre cele mai importante zone turistice din Martinica. Vizitatorii pot face cumparaturi in Creole Village, se pot opri pe una dintre multele terase si restaurante sau pot face baie in apele turcoaz ale plajei Anse Mitan. Aici se afla si portul de agrement, punctul de plecare pentru numeroase aventuri maritime. Pointe du Bout este o zona cu viata de noapte foarte activa. Fie ca savurezi o specialitate locala, joci la cazino sau pur si simplu iti doresti sa dansezi, cu siguranta nu te vei plictisi.

Diamond Rock

O adevarata bijuterie ancorata in Caraibe, Diamond Rock a devenit o locatie foarte populara pentru cei ce isi doresc fotografii spectaculoase dar si pentru iubitorii scufundarilor. In prezent stanca este un refugiu pentru pasari, in trecut fiind un martor privilegiat la luptele dintre francezi si englezi pentru controlul Canalului Saint Lucia. Aici traiesc ultimile specimene de sarpe Lacepede, de aceea accesul pe insula este interzis. Cu toate acestea, poti admira peisajul impresionant de pe punctul de observatie situat la poalele Larcher Hill.

Savana Pietrificata

Aflat in apropierea renumitei plaje les Salines, savana pietrificata este o mlastina uscata, aflata pe un vulcan antic, Morne des Pétrifications (colina pietrificata). Solul acestui desert este presarat cu pietre colorate de jasp ce ofera peisajului o atmosfera extraterestra. Cu o suprafata de peste 10 ha, savana pietrificata se se intinde de-a lungul marii si Pointe de l’Enfer, intlnindu-se cu Table du Diable, o stanca ce se ridica din apa ce este subiectul multor legende.

Les Salines

Aceasta plaja cu nisip imaculat, incadrata de palmieri aplecati peste apa turcoaz este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune plaje din Martinica. Les Salines este locul ideal pentru siesta intr-un hamac, dupa masa de pranz intr-unul din multele restaurante, fiind o comoara pentru oricine iubeste natura. Deoarece este perfect ingrijita zona este populara printre pasionatii de drumetii.

Josephine's Bath

In partea de sud a insulei Martinica se afla Golful François, impanzit de opt insulite. In centrul acestor mici colturi de paradis exista numeroase bancuri de nisip care le permit inotatorilor sa mearga prin apa putin adanca pana la cateva sute de metri de tarm. Cel mai renumit dintre aceste bancuri de nisip este Josephine's Bath deoarece legenda spune ca ar fi fost locul preferat de inot al Imparatesei Joséphine de Beauharnais.

Peninsula Caravelle

Situata pe coasta Atlanticului, peninsula Caravelle este renumita pentru modul spectaculos in care imbina tarmul cu apa. Caravelle imbina totalitatea peisajelor insulei Martinica: plantatii de bananieri, preerii impanzite de plante sculptate de alizee, paduri aride si tropicale, mangrove locuite de crabi si specii numeroase de pesti, stanci erodate de valuri si plaje idilice – nu lipseste nimic!

Insula Sainte Marie

Din luna noiembrie pana in aprilie curentii oceanici aduc nisip si sedimente pe coasta insulei Martinica, creand astfel punti de legatura catre insulele situate imprejurul coastei. In timpul carnavalului din februarie poti ajunge pe jos pana pe insula Sainte Marie, acest lucru nefiind posibil in primavara. De asemenea accesul pe insula este interzis in perioada de reproducere a pasarilor.

Parteneri