Carnavalul Mastilor
august 11, 2016 2:21
In cea mai mare parte a istoriei ei, Venetia a fost izolata de restul Italiei, lucru care a ajutat la crearea unei atmosfere deosebite. Nimic din tot ce se intampla in afara granitelor acvatice nu o afecta – politica, intrigile, papalitatea, razboaiele – viata avea cursul ei si cetatenii erau multumiti.
Si cum sa nu fie multumiti cu parcursul orasului, de la mlastini urate la unul dintre cele mai frumoase orase din lume? Cu atatea povesti fascinante care sunt si adevarate. Toata lumea il stie pe Casanova, ei bine chiar a existat, a trait si a cucerit in Venetia. Daca sunteti curiosi puteti citi istoria lui in cartea “Memorie di Giacomo Casanova”.
Sunt atatea obiective turistice in Venetia: Palatul Dogilor (iti trebuie o zi intreaga si nu te saturi de ceea ce vezi), Piata San Marco (aici se intampla tot ce este important), Podul Rialto (puteti sa va uitati in fiecare gondola ce trece), casa lui Marco Polo (stiu ca ati auzit de el) si evident cel mai important – carnavalul venetian.
Un exuberant carnaval al mastilor, cu radacini vechi, Carnavalul din Venetia este un eveniment de o splendoare deosebita. Atrage in fiecare an mii de turisti dornici sa se ascunda in spatele mastilor si sa traiasca o minunata poveste din secolul al XVIII-lea.
Carnavalul Venetian este recunoscut in special pentru mastile sale, care au devenit in zilele noastre adevarate opere de arta, pictate manual, batute cu pietre pretioase si foite de aur si ornate cu pene naturale.Sub masca nimeni nu stie cine esti, misterul este lait motivul acestui carnaval, care aduce Venetia in perioada ei de glorie cu cavaleri, domnite, regi si bufoni.
Odata ajuns in Piata San Marco, incojurat de costumele de o splendoare deosebita, de oamenii mascati, purtand la randul tau o masca, te vei simti ca intrat intr-o lume de basm. Orasul canalelor nu-ti va permite sa te plictisesti, atata timp cat vor exista, masti, gondole si razele lunii.